Himalaya tuzu, yaklaşık
250 milyon yıl önce oluşmuş olan bir kristal tuz tipidir. Denizlerin
kurumasıyla geride kalan tuzlar, yıllar boyunca yüksek basınç altında
kristalleşmekte ve bu sayede de kristal tuzları oluşturmaktadırlar. Dünyada en
önemli kristal tuzlardan biri de himalaya
tuzu olarak ifade edilmektedir. Moleküler anlamda her bir zerreciği hücre
zarından geçebilmektedir.
Himalaya Tuzu Faydaları
·
Astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklar tuz terapisi ile etkili
bir şekilde giderilir,
·
Düzenli kullanıldığında sinüzit, migren, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara
karşı etkilidir,
·
Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı tuzlu su kürü
faydalıdır,
·
Vücudun asit ve baz dengesini sağlar,
·
Tansiyonu dengeler, kalp ritmini düzenleme ve kalp damar hastalıklarına
karşı iyi gelir,
·
Depresyon, stres, kronik yorgunluğa, Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı
faydalıdır,
·
Böbrek taşlarının ve kumlarının erimesine yardımcıdır,
·
Kemik erimesi, kireçlenme, gut hastalığı ve romatizma gibi eklem
rahatsızlıklarına karşı faydalıdır,
·
Dişleri beyazlatır, diş eti kanaması, diş eti çekilmesi gibi rahatsızlıklar
için himalaya tuzlu su ile gargara yapıldığında fayda sağlar,
·
Ağız yaraları, boğaz iltihaplanmaları için gargara yapılarak
kullanıldığında etkilidir,
·
Sedef hastalığı, ayak mantarı, sivilce, akne, egzama, siğil gibi cilt
hastalıklarına karşı etkilidir,
·
Kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
Himalaya tuzu yeryüzünde
bulunan en saf tuz olarak ifade edilebilir. İçerisinde vücudumuzda bulunan tüm
elementleri barındırmasının yanı sıra doğa var olan 84 ayrı minerali de
bünyesinde bulundurmaktadır. Bu tuz dünya üzerinde su içerisine bırakıldığında
eriyebilen tek kristal yapıdır. Vücut içerisindeki sinirsel iletim ve hücreler
arası iletişim dengesinin sağlanabilmesinde bu çözünebilen yapısı sayesinde,
her hücre zarından içeri girerek yardımcı olabilmektedir. Damar sertliği
oluşturmaz.
Gerçek Himalaya tuzu tadı
oldukça keskin olduğundan dolayı benzerlerinden kolayca ayırt edilebilir. Diğer
tuzlar ağzınıza temas ettiğinde ekşisi bir tat bırakırken bu tuz, keskin bir
tuz tadı hissettirmektedir. Bu sayede tuzu, benzerlerinden ayırt edip,
etkilerinden faydalanabilirsiniz.
Bu tuzu
yemeklerde kullanabilmek için, önce bir miktar suda, birkaç parça tuzu erimeye
bırakın. Yaklaşık olarak bir haftada eriyecektir. Tuzlu suyu yemeklerde tuz
yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak tuzun minerallerini korumak adına, yemeğiniz
piştikten sora himalaya tuzu ilave
etmeniz son derece faydalı olacaktır.
Himalaya tuzu ile hazırlanan
tuzlu su kürü düzenli olarak kullanıldığında bahsedilen tüm rahatsızlıklara
karşı etki sağlar. Tuzlu su kürü
(Sole) hazırlamak için; Yarım bardak suyun içerisine bir parça tuz kristali
atılır, yaklaşık 2-3 saatte %26’lık doymuşluğa ulaşan sole karışım kullanıma hazırdır. Daha sonra her gün sabahları bir
çay bardağının içerisine bir tatlı kaşığı tuzlu sudan ilave ederek içilmesi pek
çok fayda sağlayacaktır. Bu sayede dolaşım hızlanır, cilt güzelleşir,
pürüzsüzleşir, hazımsızlık sıkıntıları ortadan kalkar. Faydaları göz kamaştıran
ve oldukça ilgi çekici bir nitelikte olan bu tuzun sağlık için yararlarının
saymakla bitmeyecek kadar çok olması, tuzun kullanımının önemini daha bir
vurgular niteliktedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder