Şifalı Bitkiler

bitkisel tedavi

Bilimin ve tıbbın gelişmediği eski uygarlıklardan günümüze insanlar keşfettikleri şifalı bitkileri deneme yanılma metodu ile kullanarak hastalıklarına çare bulmaya çalışmışlardır.

Asya kıtasında başlayan bilimin tıp alanındaki ilk gelişmeleri Hindistan, Çin, Mısır, İran ve Yunanistan'da sistematik olarak gelişmeye başlamış ve bir bilim dalı olarak yüzyıllar boyu insanlığın en büyük sorunu olan sağlık alanında gelişmeye devam etmiştir.

Antik çağdan günümüze kadar keşfedilen şifalı bitkiler günümüz modern tedavilerinde sisteminin temellerini oluşturmuş ve kullanılan şifalı bitkiler üretilen ilaçların %25'i bitkisel kökenlidir.  Hastalıklar için kullanılan tedavi edici değere sahip taze veya kurutulmuş bitki kısımları yada bunlardan elde edilen bitki özü (ekstre) ürünleri geliştirilerek, çay, yağ, damla, şurup, draje, tablet, kapsül olarak bitkisel tedavi için değerlendirilmektedir.

Bu araştırmalar sonucu keşfedilen şifalı bitkiler günümüzde pek çok hastalık için bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Bu konuda giderek uzmanlaşan insanlar keşfettikleri şifalı bitkileri mevsimi olmayan zamanlarda da kullanabilmek için kurutularak saklanmış ve ihtiyaç halinde her zaman kullanılabilmesi sağlanmıştır.

Günümüzde halen doktor ve hastanelerden yoksun olan yerlerde hastalıklar için şifalı bitkiler ile bitkisel tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder