11 Ocak 2014

Cüce Palmiye (Saw Palmetto)

cüce palmiye

             Cüce palmiye, Kuzey Amerika'da yetişen şifalı bir palmiye çeşitidir. Cüce palmiye meyvelerinde büyük oranda yağ asitleri ve nötral maddeler bulunmaktadır. Eski tarihlerde de kullanılan bu bitki genel olarak üreme sistemleri rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyordu.

             Cüce Palmiye Faydaları
·         İdrar arttırır, idrar kesesinin tam olarak boşaltılmasını sağlayarak, ağrılı idrar yapmayı engeller, idrar yolları iltihabını tedavi eder,
·         Düzenli kullanımı mesane iltihabını giderir,
·         Prostat tedavisinde yardımcıdır,
·         Üreme sistemlerinin fonksiyonlarını iyileştirir,
·         Saç dökülmesini engeller.

            Şifalı bitkiler arasında yer alan cüce palmiye öncelikle prostat tedavisinde çok etkilidir. İçeriğinde bulunan sterol, flovonid ve yağ asitleri sayesinde büyümüş prostatın küçülmesine yardımcı olur. Bitkisel tedavi anlamında cüce palmiye bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Yapılan araştırmalar sonucunda cüce palmiye vücutta bulunan virüs ve bakterilerin hızlı yok ettiği görülmüştür. İdrar söktürücüdür ve afrodizyak etkisi bulunur. Afrodizyak etkili ürünlerin imalinde kullanılmaktadır. Bu bitki bayanlar için de önemlidir. Bayanların adet dönemlerinde yaşadıkları ağrı ve kanamaları düzenler. Bunun yanı sıra göğüs büyümesi ve rahim ağzı hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Cüce palmiye saç kaybını azaltır ve içeriğinde DHT saç foliküllerini besler, saçların yeniden çıkmasını sağlar. Düzenli kullanımında etkilerini en geç 4 haftada göstermektedir. Bu özelliğiyle hızlı sonuç vermesi açısından önemlidir. Cüce palmiye toksit bir madde olmadığından uzun süreler kullanılabilecek bir bitkidir.

            Erkeklerde genelde 40'lı yaşlarda belirtilerini gösteren prostatı ve prostat kanserine karşı korunmak, mikrobik hastalıkları engellemek için cüce palmiye preparatları sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketilebilir. Ayrıca farklı nedenlerden dolayı oluşan iktidarsızlığın giderilmesine yardımcı olmaktadır.

            Cüce palmiye farklı alanlarda ve farklı şekillerde kullanılabilir. Meyvelerinden çay elde edilerek tüketilebileceği gibi kapsül olarak da kullanılabilir. Cüce palmiyenin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Güvenle kullanılabilen şifalı bitkiler arasındadır. Cüce palmiye çayı günde iki bardak tüketilmelidir. Sağlıklı saçlara kavuşmak ve saç oluşumunu sağlamak için çay ya da tablet şeklinde rahatlıkla kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder