04 Temmuz 2013

Beyin Embolisi


           Beyin embolisi, beyne giden kanın herhangi bir sebepten dolayı birden kesilmesidir. Beyne kan ulaşmadığından beyin oksijensiz kalmaktadır. Böylece de beyin hücreleri ölür. Beyin embolisinde bazen de beynin içerisinde bulunan damar duvarlarının yırtılmasıyla beyin iç dokusunda kanama oluşmaktadır. Her iki problemde zarara uğrayan beyin dokusu neticesinde bölgesel işlev bozuklukları yaşanmaktadır. Beyin embolisi, birçok kişide felçle ve sonucunda bilinç kaybı yaşatan bir rahatsızlıktır.
              Beyin embolisinde beyin damarında oluşacak olan hasar iki şekilde oluşmaktadır. Embolik ataklarda damarı tıkayan kan pıhtısı vücudun başka bir bölümünde oluşmuştur. Kan akışıyla ilerleyen pıhtı daha sonra geçemeyecek küçüklükteki damara geldiğinde damarı tıkamaktadır. Ayrıca vücutta oluşan kolesterol ve yağ parçaları kan yolunda damar çeperini küçültür. Bu küçülme sonucunda vücut sistematiği o bölgede bir yara olduğunu düşünerek kanın pıhtılaşmasına yol açar ve böylece damar tıkanıklığı gerçekleşir. Beyin embolisi belirli bir yaş grubunu değil herkesi etkilemektedir. Her yaş grubunda bu hastalık görülebilmektedir.
             Beyin embolisi, beyin damarında oluşan çatlama sonucunda kan damardan dışarı akar. Bu kanama sonucunda beyin damarlarında balonlaşma oluşmaktadır.
                Beyin embolisi nedenleri
·         Damarlarda oluşan pıhtının damar yolunu tıkaması,
·         Beyin damarlarının çatlaması,
·         Beyin damarlarının yırtılması.
·         Yüksek tansiyon,
·         Kafa travması,
·         Doğuştan kanında pıhtılaşma problemi yaşayanlar,
·         Fazla kilolu olmak,
·         İleri yaş risk grubu altındadır,
·         Aşırı sigara kullanımı,
·         Hamilelik,
·         Kalp yetmezliği sonucunda oluşabilir

               Beyin embolisi bitkisel tedavi için, karabaş, kekik, yarpuz, anason, zencefil, tarçın, kuru üzüm ve bal karışımı faydalı olacaktır. Bitkisel tedavi için bu bitkilerden karabaş otu 90 gram, kuru üzüm 12 gram, tarçın 1 gram ve bir buçuk kilo bal gereklidir. Diğer malzemeler 20 gram olarak kullanılmaktadır. Tüm bitkiler ve bal karıştırılarak macun elde edilir. Günde üç kaşık tüketilmektedir.

             Ayrıca karabaş otu da emboli problemlerinde faydalıdır. Karabaş otundan elde edilecek olan çay günde bir bardak tüketilebilmektedir. Karabaşın damar büzücü özelliği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder