05 Temmuz 2013

Aloe Vera Faydaları




Bitkisel ürünler doğru kullanıldığı sürece yararı çok yan etkisi az olan bir tedavi aracıdır.  Sağlığı ve görünümü için her zaman doğal yöntemleri tercih edenler için çok tanıdık bir bitki olan aloe vera, diğer adıyla sarısabır olarak da bilinir. Binlerce yıl öncesinde keşfedilen ve o zamandan beri kullanılmakta olan bu doğal ilaç, şifalı bitkiler sıralandığında başı çekenler arasında yer alır.

Aloe vera faydaları sıralandığında cilt hastalıklarından enfeksiyonların tedavisine kadar pek çok sağlık sorunu için kullanılabilecek bir ilaç olduğu sonucuna varılır. Ayrıca bu doğal ürünün hazımsızlık sorununa iyi geldiği de kanıtlanmıştır.  Ancak aloe vera bitkisini sadece hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç olarak görme oldukça yanlıştır. Çünkü bu bitki aynı zamanda hastalıklara karşı koruyan bir kalkan olarak da kullanılır.

Aloe vera diğer pek çok bitki gibi sadece tecrübeyle faydası kanıtlamış bir ot değildir. Tıp bilimi de bu özel bitkinin faydası konusunda pek çok bilgi sunmuştur.  Öyle ki yıllardır çaresi aranan AİDS için son umudun bu bitki olduğu düşünülüyor. Uzmanlar daha kesin sonuca ulaşamasalar da aloe vera bitkisinin bu ölümcül hastalığı sonlandıracağına kesin gözüyle bakıyor.

Aloe vera jel daha çok kadınların tercih ettiği bir üründür. Çünkü bu şifalı bitki pek çok kozmetik üründe kullanılır. Bu da cilt ve güzellik dendiğinde ne kadar etkili bir bitki olduğu konusunda ikna edicidir. Aloe vera jeli kendi öz bitkisinden başka Hindistan cevizi ve kakao gibi faydası kanıtlanmış pek çok bitkinin karışımıyla elde edilir. Çok soğukta ya da çok sıcakta bekletilmeden en fazla bir ay içinde tüketilmesi gerekmektedir. Jel gül yağı ile karıştırılarak kullanılırsa baş ağrıları için de etkin bir ilaç olacaktır.

Aloe vera yağı ise bikinin özünden çıkarılır. Pek çok kullanım şekli vardır. Bunlardan bir tanesi uygulanacak yere direk olarak sürülmesidir. Doksan dakika bekletildikten sonra bölge suyla yıkanır. Eğer banyo uygulanacaksa bir küvetin içine on damla yeterlidir. Yağı içerek kullanmak da mümkündür. Ama masaj yaparken kullanımına dikkat edilmelidir. Çünkü doğrudan kullanımında tahriş edici özellikleri sebebiyle cilde zarar verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder