10 Temmuz 2013

Aynısafa (Calendula officinalis)


                Aynısafa botanik bir bitkidir. Bu nedenle dalları tüylüdür. Renk olarak turuncu ve sarıya bürünmüştür. Kendisine ait yapılan bir basit aynısafa çayı vardır. Bunun açıklamak gerekirse:
Normal çay yapma şeklinde yapıyoruz. Yani sıcak suyun içinde aynısafa 15–20 dakika kaynatılıyor. Biraz kendi suyunda dinlendiriyoruz. Bu sayede demlenmiş oluyor. Bu çayı içerek birçok konuda bize yarar sağlıyor.

Aynısafa Faydaları:
·         Herhangi bir ağrıda vücudu dinlendirir.
·         Terleme yolu ile vücuttan kirli maddeleri atar. Bu idrar yoluyla da geçmiş oluyor.
·         Kabızlığı geçirir.
·         Aşırı kaşıntıları gün bitmeden geçirir.
·         Çıban çıkan yeri yumuşatarak çıkmasını sağlar.
·         Aktifleşmeyi çabuklaştırır. Yaraların geçmesini bir nevi hızlandırır.
·         Bebeklerin sağlığını kontrol eder. Düzenli idrar yapmasını sağlar.
·         Her ağrıya iyi geldiği gibi diş etlerin acımasını önler.
·         Bağırsaklarda aksiyonluğu sağlar.
·         Banyo suyuna vb. yerlere koyularak temizleyici etki yaratır.

                Kısacası bitkisel tedavi de çok iyi bir bitkidir. Bu bitki hemen, hemen her yerde yetişebilir. Evinizde, bahçenizde, tarlanızda, sıcakta, soğukta dayanıklılık gösterir. Bunun böyle olması her mevsime uygunluk gösterir. Aynısafa aynı zamanda sizin evinizin önünü rengârenk süsleyecektir. Faydalarından bahsedildiği kadar bu kadarda özelliği vardır. Renkli olması, yeşilliklere uyum sağlar, doğa ile uyumludur. 80 santimetreye kadar uzayabilir. Sürekli çoğalır. Bitkiler ikiye ayrılır. Birincisi zararlı olanlar ve görüntüsü olanlardır. İkincisi ise görüntüsü olanlar ve şifalı bitkilere yardımcı olur. Böyle bir durumda faydalarında anlatıldığı gibi birçok yarar sağlıyor. Sabahleyin en erken açan bitkilerden bir tanesidir. Açılmadığını görürseniz yağmur yağacak demektir. Sizde hemen bu bitkinin, çayını içebilirsiniz. Bahçenize güzel görüntüler verebilirsiniz. Piyasada merhemi de üretilmemiştir. Çayını içmek istemeyenler merhemini ağrıyan yerlerinize sürebilirsiniz. İki türlü yarar sağlayan aynı safa sizi de daha çok renklendirebilir. Eğer bir çay yapılırsa, bir gün önceden suda bekletmeliyiz. bu şekilde çayı oluşmaktadır. Yukarıda anlatıldığı gibi de yapılır. Merhemine gelecek olursak uygun koşul altında saklanması gerekir. 6 ay ömrü vardır. Çok faydalı bir bitkidir. Çünkü kan temizleyici olarak bilinir. Çayını bir defa içtiğinizde aklınızda ve damağınızda kalıcı bir etki yakalayacaksınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder