06 Temmuz 2013

Aslan Kuyruğu Faydaları


aslankuyruğu


                Bitkisel tedavi yöntemleri dünyanın hemen hemen her yerinde kullanılmaktadır. Şifalı bitkiler kullanılarak yapılan tedavilerde hastaların iyileşmesi garanti altına alınırken çeşitli kimyasal ilaçların riskine katlanmak zorunluluğu da ortadan kalkmaktadır. İlginçtir dünyanın her yerinde binlerce yıldır kullanılan tedavi yöntemleri bir biriyle ispatlanmış iletişim kurmayan toplumlarda bile aynıdır. Örneğin Avrupalı eski kavimlerin geleneklerinde bulunan çeşitli tedavi yöntemleri Kızılderili ve Doğu Asya kavimlerinde de görülmüştür. Kullanım biçimleri bire bir aynı olmasa da çoğu kez ortak noktalar dikkat çekmektedir. Bu durum da bitkilerin güvenilir tedavi yöntemleri olduğunun bir ispatıdır.
                Aslan kuyruğu adı verilen bitki de dünyanın pek çok bölgesinde binlerce yıldır kullanılan ürünler arasındadır. Aslan kuyruğu daha çok Avrupa'da yetişmektedir. Ancak çeşitli Asya ülkeleriyle Amerika'nın kuzeyinde de bu bitkinin üretildiği ve kullanıldığı tespit edilmiştir. Aslan kuyruğu daha çok soğuk ülkelerin bitkisidir. Avrupa'da da daha çok Kuzey ve İskandinavya ülkelerinde yetiştiği bilinmektedir.
                Aslan kuyruğu bitkisi bir metreden fazla boya ulaşabilir. Bahar mevsiminde dallar etrafında binlerce çiçek oluşturan bitkinin yaprakları ise biraz daha ayrıksıdır. Bu haliyle orjinal yapısı ortaya çıkmaktadır. Kokusu ve tadı gayet iyi olan bitkinin yeşil yaprakları da ilgi çekici bir görsel şölen sunmaktadır. Kuşkusuz bitkisel tedavi yöntemleri açısından da büyük faydalar taşımaktadır.
                Aslankuyruğu bitkisi çay olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca bitki özsuyundan hazırlanan sıvılar da besin desteğinde ve ilaç yapımında kullanılmaktadır. Bu bitki gövdesi, dalları, yaprakları ve çiçekleriyle tamamen tıbbın konusu haline gelmiş bir bitkidir. Çay olarak hazırlanışı bir su bardağı suya üç veya dört gram ufalanmış bitki atılması ve birlikte kaynatılması şeklindedir. Daha sonra süzülerek içilir. Diğer kullanım biçimi de bitkiden elde edilen sıvıların çeşitli biçimlerde dahili olarak kullanılmasıdır. Bu bitkiden elde edilen macunların da sıkça tüketildiği bilinmektedir.

Aslan Kuyruğu Faydaları
·         En çok kalp ve damarlarda görülen sorunlar için kullanılmaktadır. Kalp sorunlarının çözümünde aktif rol oynar.
·         Kalbin düzensiz veya hızlı atışı sorununu ortadan kaldırarak düzenli kalp atışı sağlar.
·         Adet düzensizliğini ortadan kaldırır.
·         İyi bir sakinleştiricidir. Depresyon ilaçları kadar iyi etki yapar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder