19 Haziran 2013

Ağız Kokusu Bitkisel Tedavi

ağız kokusu bitkisel tedavi



Ağız kokusu insanların karşılaştığı ve onları sosyalleşmekten uzak bırakan küçük gibi görünen ama aslında büyük bir sorundur.  Kişiler ağız kokusu olduğunu bilerek insanlarla rahat iletişim kuramazlar ve yalnızlığa gömülürler.  Bu gibi kişiler genelde asosyal kişilerdir. Bu tamamen yanlış bir yaklaşım olup tedavisi için harekete geçilmelidir.
Ağız Kokusu Belirtileri
Ağız kokusunu test etmenin en kolay yöntemlerinden biri de, ağzınızı ve burnunuzu elinizle kapamak, nefes vermek ve nefesinizi koklamaktır. Bir diğer yöntem ise güvendiğiniz birine nefesinizin kokup kokmadığını sormaktır. Birçok insan “sabah kokusu” problemi yaşar bunun nedeni uyku sırasında tükürük akışının azalması, asitlerin ve diğer kalıntıların ağızda çürümesidir. Yatmadan önce dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak ve dişlerinizi ve dilinizi özellikle sabah fırçalamak genellikle sabah kokusunu ortadan kaldıracaktır.
Ağız Kokusu Bitkisel Tedavi
·         5 tane sarımsağı iyice ezdikten sonra üzerine 2 kahve kaşığı dövülerek hazırlanmış karanfil koyup macun yapılır. Her sabah aç karnına 1 kahve kaşığı tüketilir.
·         Ağızda bir parça karanfil veya acı badem çiğnenir. Bu yöntem gayet kolay ve halk arasında bilinen en doğal tedavi yöntemidir.
·         1 tane turp iyice yıkandıktan sonra iyice rendelenir ve küçük bir kaba konur. Üzerine 3 çorba kaşığı süzme bal eklenip hafif ateşte pişirilir. Her gün 3 tatlı kaşığı yenir.
·         4 bardak suya 1 tutam devetabanı ilave edilir ve 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 defa, birer çorba kaşığı içilir.
·         Gün içerisinde ayva, üzüm yemek veya limonsuyu içmek ağız kokularının azalmasına öncülük eder.
·         Çiğ maydanoz yemek.
·         7 su bardağı suya bir avuç yıkanmış maydanoz koyup kaynatılır. Günde bir su bardağı içilir.
·         Halk arasında bilinen doğal tedavi yöntemlerinden biride oksijenli su ile bol bol gargara yapmaktır.
·         Ağza hoş bir koku yayılması için 1 kahve kaşığı kakule alınır. Kabukları soyulup, taneleri çiğnenir.
·         Son yılların gözde doğal tedavi yöntemlerinden biride tarçın. Tarçın çiğnemenin ağızda oluşacak kokuyu önlediği de bilinmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder