27 Haziran 2013

Mucizevi bitki Aloe Vera

aloe vera faydaları

Aloe vera, kalın tırtıklı yapraklara sahip zambakgiller familyasına ait bir bitkidir. Şifalı bitkiler arasında vitamin, mineral ve amino asidler bakımından çok zengin olan bir bitkidir. Binlerce yıldır birçok kültür tarafından kullanıldığı bilinen Aloe veranın son yıllarda bilinirliği ve popüleritesi oldukça artmıştır. Özellikle kozmetik alanında kullanılan Aloe vera faydasının çeşitliliği bakımından bitkisel tedavide de çok tercih edililen şifalı bir bitkidir. Cilt sorunlarından mide rahatsızlıklarına , cinsel sorunlardan diş rahatsızlıkrarına, enfeksiyonlardan yanıklara kadar bir çok faydası vardır. 
Aloe vera, bir çok çeşide sahip bir bitkidir. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan sadece aloe barbadensis türüdür. Tedavi veya bakım için bitkinin iç yapraklarının orta kısmında bulunan Aloe vera jeli kullanılır.  Aloe vera jelinin gün ışığına maruz kalmadan kısa sürede kullanılması gerekmektedir. Bu sebeple aloe vera içren herhangi bir ürünü kullanırken dikkat etmenizi ve güvenilir bir üretici bulmanızı öneririm.
Hamile bayanların kullanımına uygun olmayan aloe vera bitkisini herhangi bir rahatsızlığınız için kullanmadan önce bu konuda bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim.

Aloe vera Faydaları
·         Cilt hastalıklarından egzama ve yanıklar iyi gelir. Ağrı ve şişlikleri azaltır.
·         Aloe vera jelini direk olarak yanıklara, soğuk donmalarına, alerjik reaksiyonlara ve böcek ısırmalarına direk olarak uygulayarak kullanabilirsiniz.
·         Yüzdeki koyu noktalar, deri çatlakları ve kuru ciltler için mükemmel bir doğal nemlendiricidir.
·         Hazımsızlık gibi mide-bağırsak rahatsızlıkları gidermek için aloe vera suyu içebilirsiniz.
·         Diş etlerini kuvvetlendirir.
·         Doğal saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Duştan sonra aloe verayı saçınıza sürüp 30 dk. bekleterek ipeksi yumuşak saçlar elde edebilirsiniz.
·         Alerjik deri enfeksiyonlarına ve siğillere iyi gelir.
·         Mide ekşimesine ve kabızlığa iyi gelir.
·         Yüksek kolesterolü düşürür.
·         Böbrek taşları önler ve böbrekler korur.
·         Yüksek kan basıncını düşürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder