04 Aralık 2013

Aritmi (Kalp Ritim Bozukluğu)

Aritmi

Aritmiler genel olarak kalp atım bozuklarına verilen addır. Kan akışının düzenli halde gerçekleşmemesi sonucu aritmiler meydana gelmektedir. Bu tür hastalıklarda tanı koyabilmek ve tedavi edebilmek adına farklı türde aritmiler bulunmaktadır. Düzensiz kalp atışı doğru oranda ve yeterli düzeyde kan pompalanmasını engellemektedir. Bu durumun ortaya çıkmasında psikolojik ya da nörolojik nedenler olabileceği gibi kahve ve alkol gibi maddelerin fazla tüketilmiş olması, oksijen yetersizliği, troid bezinin fazla çalışması, alınan ilaçların yan etkileri gibi nedenler aritmilere neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra normal çalışan bir kalp için de aynı sonuçlar görülebilmektedir.

Kalp ritim bozukluğu oluşumunda kişi kendinden herhangi bir rahatsızlık hissetmeyebilmektedir. Ancak bunun dışında aritmi oluşmasında baş dönmesi, çarpıntı, boyun ve göğüs ağrıları, nefes darlığı, yorgunluk gibi hafif belirtiler ile geçici görme ya da konuşma bozukları, şok, bayılma, sara nöbetleri gibi daha ağır belirtiler görülebilmektedir. Farklı türleri olduğu için aritmilerin tedavisinde öncelikle doktor tanısı önemli bir husustur. Hastalık türüne göre tedavinin belirlenmesi gerekir. Bunun dışında düzenli olarak kullanılabilecek olan bitkisel tedavi yöntemleri rahatlatıcı ve damar yollarını olumlu etkileyen etkiye sahip bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle hastalık türünün belirlenmesi gerekmektedir. Kullanılan bitkisel yöntemler arasında damar yollarının genişlemesini ya da daralmasını sağlayan bitkiler bulunabilmektedir.


Kalp hastalıklarında kullanılan ilaçlar kadar bitkisel tedaviler de olumlu sonuç verebilmektedir. Bunun yanı sıra anlık rahatlamalar için de insanların kullandığı bitki çayları ya da benzeri uygulamalar bulunmaktadır. Ritim bozukluğu sebebi araştırıldıktan sonra müdahale edilmesi gereken hastalık türlerinden bir tanesidir. Bu nedenle de kulaktan dolma bilgiler kullanılması durumu daha da kötüye götürebilir hatta ölümcül sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra kalp rahatsızlıklarında genel bir tedavi yöntemi yoktur. Kişinin şikayetleri ve durumu göz önüne alınarak uygulanabilecek olan tedaviler sonucu olumlu etki alınabilmektedir. Bitkisel kullanılan ilaçlarda da dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Sertifikalı, onaylı üreticilerin ürünlerinin kullanılması ve doz aşımına dikkat edilmesi gerekir. Evde hazırlanan çaylar kişinin bünyesini rahatlatmak için yardımcı olsa da asıl tedavinin teşhis sonrasında yapılması gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder