15 Ağustos 2013

Grip Tedavisi

grip tedavisi


                Grip, virüsler ile bulaşan bir tür enfeksiyondur. Vücudun birçok hastalığın aksine kolayca karşı koyabildiği ve kendiliğinden bağışıklık üretebildiği grip, buna rağmen asla tam anlamıyla durdurulabilmesi mümkün olan bir hastalık değildir. Kişi grip olduğunda, vücutta bu duruma karşı bir savunma oluşmaya başlar grip atlatıldıktan sonra vücut gribe karşı bağışıklık kazanır. Ancak bu bağışıklık, kişiyi uzun süre koruyamaz çünkü yüzlerce farklı çeşit grip virüsü vardır ve vücut hangisine karşı bağışıklık kazanırsa kazansın tanımadığı bir başka türe karşı halen savunmasız kalmaktadır. Bu sebepledir ki grip aşıları her yıl yeniden vurulmakta, yapılan aşı kişiyi ancak o yıl için koruyabilmektedir. Çünkü bir sonraki seferde artık vücudun grip kapmasına yol açacak olan virüs farklı bir yapıda olacak ve edinilen bağışıklık onu tanıyamaz hale gelmiş olacaktır.

                Durdurulması bu denli güç olmasının yanında, gribin bulaşması da oldukça kolaydır. Çoğu kez bir temasa bile gerek kalmaksızın sadece hava molekülleri aracılığıyla bulaşabilen grip, bunun yanı sıra ortak kullanılan bir takım eşyalara direk temas ile de bulaşabilmektedir. Hatta o kadar bulaşıcıdır ki gripli kişi ile aynı odada solumak dahi virüsün vücudunuza girmesine sebep olabilmektedir. Tüm bu sayılanlar aslında akla bir anda grip nasıl geçer sorusunu da getirmektedir.

                Ancak gribin bu şekilde korkutucu özelliklerinin olmasının yanında, en fazla bir hafta içerisinde vücudu terk ettiğini de söylemek gerekir. Kendiliğinden iyileşme süreci en çok bir hafta yahut on gün süren bu rahatsızlık, her ne kadar kısa süreli de olsa bazen kişiyi yatağa mahkûm edebilmektedir. Grip için şifalı bitkiler kullanılması, bitkisel tedavi ile bu sürenin iyice kısalmasını sağlayabilmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki, gribe yakalanan herkesin çok düşük de olsa gripten dolayı ölme ihtimali bulunmaktadır.

                Gribe ne iyi gelir noktasında ise profesyonel bir tedavi sürecine ihtiyaç duyulmadan evde çok rahatlıkla uygulanabilecek yöntemlerden bahsedebiliriz. Gribal enfeksiyon her ne kadar kendiliğinden kısa sürüyor olsa da bu süreci daha da kısaltmak kişinin sağlığı açısından faydalı olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder