20 Ekim 2013

Bağırsak Mantarı İçin Aloe Vera Jel

bağırsak mantarı


Sindirim sistemi hastalıkları arasında yer alan bağırsak mantarı, Candida denilen bağırsak parazitleri sayesinde oluşan bir hastalık türüdür. Candida denilen parazitlerin az sayıda olmasının sakıncası yoktur fakat mide asidine dayanıklı olan patojen (hastalık yapan) mantarların çoğalmasıyla bağırsaklarda mantar hastalığı oluşur. Mantarların bağırsaklarda beslenmeleri yetersiz olursa mantarlar bağırsak duvarının derin tabakalarına kadar inerek kan damarları içine girerler. Burada kan şekeri ile beslenen mantarlar çok iyi kamuflaj ustası olduklarından immün sistem mantarları candida mantarlarını kendi öz hücresinden sanarak mücadele etmez.

Bağırsak Mantarı Belirtileri
Belirtilere dayanarak bağırsak mantarı enfeksiyonunu tanımlandırmak çok güçtür çünkü başta şeker hastalığı olmak üzere diğer hastalıklarla aynı belirtiler görülmektedir en belirgin belirti karın şişliğidir ve bu şişlik bir parça pasta çikolata ya da 1 porsiyon makarnadan hemen sonra yaşanıyorsa bağırsak mantarından bahsetmek mümkün olabilir bunun dışındaki diğer belirtiler;
·         Kişi kendini yorgun hisseder,
·         Fiziksel ve zihinsel performans azalır,
·         Mantarlar yüzünden şeker ihtiyacının karşılanamamasından dolayı tatlıya istek oluşur,
·         Kişi fazla tatlı yediği için kilo alır,
·         Kabızlık ya da sürekli ishal ortaya çıkabilir,
·         Karaciğerlerde bozukluk yaşanabilir (mantarların ürettiği alkol mayası yüzünden)
·         Eklem ve kas ağrıları (mantarların çoğalması esnasında) Küf gibi pis bir koku,
·         Adet ağrısının aşırı derecede ağrılı geçmesi,
·         Aşırı halsizlik ve yorgunluk nedeninden dolayı kaynaklanan cinsel isteksizlik.

Bağırsak mantarı tedavisi doğal tedavi ile yapılması durumunda Candida adı verilen maya mantarını öldürecektir. Bunun için yaşam kalitemizi yükseltmemiz gerekmektedir. Ev temiz tutularak küf mantarından korunmalı, küf mantarını yayacak kimyasal ilaçlardan uzak durulmalı, spor yapılmalı, hijyene dikkat edilmeli, mantarı azdıran mayalı gıdalardan, tatlı ve içeceklerden uzak durulmalı, kavun, karpuz, üzüm vb. meyveler mantarların besin kaynağı olduğundan bu tür meyvelerden uzak durulmalı.

Bağırsak mantarı bitkisel tedavi yöntemleri uygulanarak hasta sağlığına kavuşmalıdır. Mantara karşı en etkili doğal ilaç sarımsak olduğu için ZYE preparatları veya Gökçek İksiri Ayrıca immün sistemini güçlendirmek için Gökçek İksiri kullanılır ayrıca beslenmeye dikkat ederken Küf mantarına karşı en etkili doğal ilaç Gökçek Tonik ve Gökçek İksir kullanılmalıdır.

Bilindiği gibi aloe vera, her türlü hastalığa iyi gelen bir bitkidir. Bu bitkinin çiçek balı ve 19 çeşit bitki karışımıyla oluşturulmuş olan aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) mantar tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder