29 Ekim 2013

Yüksek Tansiyon

yüksek tansiyon

Yüksek tansiyon, kanın kalpten damarlara taşınma işlemi sırasında kişiye ait olan yaş, cinsiyet gibi özelliklerle fiziki koşulların durumuna göre yani istirahat, efor sarf etme anında olması gerekenden daha yüksek değerlerde olmasıdır. Yüksek tansiyon bireyler de, her zaman farklılık gösterebilir. Değişik zamanlarda yapılacak tansiyon ölçümlerinde, tansiyonun yüksek çıkması durumunda tansiyon yükselmesi gözleniyorsa, yüksek tansiyon teşhisi konulur.

Yüksek tansiyon tedavisi acilen yapılması gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü kalp hastalıkları açısından yüksek bir risk faktörüdür. Hastanın yüksek olan tansiyonunu kontrol altına almak mümkündür. Tansiyonu düşürmek için, ilk önce hastanın fazla yüksek kilolarından kurtulması, tuz tüketimini azaltması ve beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Stresten uzak durmak ve uyku problemleri varsa, çözüme kavuşturmak destekleyici bir tedavidir. Eğer bu çalışmalar sonucu, tansiyonu düşürme de başarısız olunursa, bunlara ilaveten ilaç tedavisi gündeme gelir.

Yüksek tansiyonu düşürmek için bitkisel tedavi yollarına da başvurmak mümkündür. Doğada bulunan şifalı bitkiler sayesinde, ilaç tedavimize destekleyici olabilecek çözüm yollarına kavuşabiliriz.
Hastaların vücutlarında alınan fazla tuz miktarı sebebiyle, oluşan sodyum fazlalığının atılması için potasyum alımına önem vermeli, potasyum içeren yiyecekler tüketilmelidir. Çünkü potasyum sodyumla yer değiştirecek, tuz kaynaklı tansiyon yükselmesinin önüne geçilecektir. Potasyum oranı yüksek olan yiyecekler, muz, incir, patates, armut, marul, kayısı olarak sayılabilir.

Nar suyu ve limon suyu da tansiyonun düşürülmesi için faydalı içeceklerdir. Siyah üzüm ve siyah üzümle yapılan ekstreler kalp damar sağlığına karşı oldukça faydalı doğal çözümlerdir. Bol magnezyum içeren gıdalar yüksek tansiyonun düşürülmesi için oldukça yararlıdır. Zeytinyağı, çuha çiçeği yağı kan basıncını dengeleyen yağlardır. Bütün bunların yanında sarımsağın yüksek tansiyonu düşürmede ki etkisi küçümsenemez. Kokusundan dolayı tüketiminden kaçınılan bu bitki, uzmanlar tarafından hazırlanan doğal sarımsak kapsülleri olarak ta tüketilebilir. Doğal yollarla alınacak E ve C vitaminleri yüksek tansiyon sorunlarını en asgariye düşürebilir.

Vücudumuza ne kadar iyi bakarsak, bize o kadar uzun zaman hizmet edebilir. Tansiyonun uygun seviyeler de tutulması, bizleri başka hastalıklardan da koruyacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder