27 Eylül 2013

Himalaya Tuzu Sağlığımızı Koruyor

himalaya tuzu

Himalaya tuzu, yaklaşık 250 milyon yıl önce oluşmuş olan bir kristal tuz tipidir. Denizlerin kurumasıyla geride kalan tuzlar, yıllar boyunca yüksek basınç altında kristalleşmekte ve bu sayede de kristal tuzları oluşturmaktadırlar. Dünyada en önemli kristal tuzlardan biri de himalaya tuzu olarak ifade edilmektedir. Moleküler anlamda her bir zerreciği hücre zarından geçebilmektedir.

Himalaya Tuzu Faydaları
·         Astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklar tuz terapisi ile etkili bir şekilde giderilir,
·         Düzenli kullanıldığında sinüzit, migren, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir,
·         Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı tuzlu su kürü faydalıdır,
·         Vücudun asit ve baz dengesini sağlar,
·         Tansiyonu dengeler, kalp ritmini düzenleme ve kalp damar hastalıklarına karşı iyi gelir,
·         Depresyon, stres, kronik yorgunluğa, Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı faydalıdır,
·         Böbrek taşlarının ve kumlarının erimesine yardımcıdır,
·         Kemik erimesi, kireçlenme, gut hastalığı ve romatizma gibi eklem rahatsızlıklarına karşı faydalıdır,
·         Dişleri beyazlatır, diş eti kanaması, diş eti çekilmesi gibi rahatsızlıklar için himalaya tuzlu su ile gargara yapıldığında fayda sağlar,
·         Ağız yaraları, boğaz iltihaplanmaları için gargara yapılarak kullanıldığında etkilidir,
·         Sedef hastalığı, ayak mantarı, sivilce, akne, egzama, siğil gibi cilt hastalıklarına karşı etkilidir,
·         Kanserli hücrelerin oluşumunu önler.

Himalaya tuzu yeryüzünde bulunan en saf tuz olarak ifade edilebilir. İçerisinde vücudumuzda bulunan tüm elementleri barındırmasının yanı sıra doğa var olan 84 ayrı minerali de bünyesinde bulundurmaktadır. Bu tuz dünya üzerinde su içerisine bırakıldığında eriyebilen tek kristal yapıdır. Vücut içerisindeki sinirsel iletim ve hücreler arası iletişim dengesinin sağlanabilmesinde bu çözünebilen yapısı sayesinde, her hücre zarından içeri girerek yardımcı olabilmektedir. Damar sertliği oluşturmaz.

Gerçek Himalaya tuzu tadı oldukça keskin olduğundan dolayı benzerlerinden kolayca ayırt edilebilir. Diğer tuzlar ağzınıza temas ettiğinde ekşisi bir tat bırakırken bu tuz, keskin bir tuz tadı hissettirmektedir. Bu sayede tuzu, benzerlerinden ayırt edip, etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Bu tuzu yemeklerde kullanabilmek için, önce bir miktar suda, birkaç parça tuzu erimeye bırakın. Yaklaşık olarak bir haftada eriyecektir. Tuzlu suyu yemeklerde tuz yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak tuzun minerallerini korumak adına, yemeğiniz piştikten sora himalaya tuzu ilave etmeniz son derece faydalı olacaktır.

Himalaya tuzu ile hazırlanan tuzlu su kürü düzenli olarak kullanıldığında bahsedilen tüm rahatsızlıklara karşı etki sağlar. Tuzlu su kürü (Sole) hazırlamak için; Yarım bardak suyun içerisine bir parça tuz kristali atılır, yaklaşık 2-3 saatte %26’lık doymuşluğa ulaşan sole karışım kullanıma hazırdır. Daha sonra her gün sabahları bir çay bardağının içerisine bir tatlı kaşığı tuzlu sudan ilave ederek içilmesi pek çok fayda sağlayacaktır. Bu sayede dolaşım hızlanır, cilt güzelleşir, pürüzsüzleşir, hazımsızlık sıkıntıları ortadan kalkar. Faydaları göz kamaştıran ve oldukça ilgi çekici bir nitelikte olan bu tuzun sağlık için yararlarının saymakla bitmeyecek kadar çok olması, tuzun kullanımının önemini daha bir vurgular niteliktedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder