30 Eylül 2013

Hemoroid (Basur)

hemoroid tedavisi


Hemoroid, anüs içerisindeki toplardamarın çeşitli sebeple basınç artışına uğrayarak genişlemesi ve büyüyerek makattan dışarı çıkması sonucu oluşur. Halk arasında basur, mayasıl gibi isimlerle de anılır. Dışarı çıkan hemoroid kırmızı, mor renkte olup, damarlardaki çatlaklar sebebiyle kanamalara neden olur. Basur yaygın bir sorun olmakla birlikte, kontrol altına alınması mümkündür. İlerlemiş vakalarda cerrahi müdahale yapılması kaçınılmaz olur. Eğer hastanın ameliyata engel bir durumu varsa tıbbi ve doğal tedavilere devam edilir.

Hemoroid evreleri, hastalığın tedavisi için bize yardımcı olacaktır. İlk 4 evrede ameliyatsız tedavi başarı sağlamakta olup, son evrede kesin çözüm ameliyattır. Basur oluşumuna sebep olan toplardamar bozukluğunu tedavi etmek için, ilk önce buna sebep olan durumları ortadan kaldırmak gerekir. Kabızlık gibi bağırsağın çalışmasını engelleyen sorunların ortadan kalkmasıyla, sorunu çözmek kolaylaşır. Bol sıvı almak, lifli gıdalarla beslenmek, çay, kahve alkol gibi toksik içeceklerden uzak durmak, ağır yemeklerden kaçınmak gerekir. Düzenli tuvalet alışkanlığı edinilmesi kısmen yarar sağlayan tedbirlerdendir.

Hemoroid belirtileri şöyle sıralanabilir;
Hastaların hemen hepsinde makat bölgesinde kaşıntı ve yanma bulunmaktadır.
Sürekli bir dışkılama hissi uyandırır. Çatlaklardan dolayı kanama olması muhtemeldir. Bu belirtiler doktorunuzun tanı koymasına yardımcı olur.

Hemoroid nedenleri şunlardır;
·         Şişmanlık ve hareketsiz yaşam sürmek,
·         Beslenmeye dikkat etmeyip, lifli gıdalardan yoksun beslenmek,
·         Bağırsak içerisinde oluşmuş tümörlerin etkisiyle,
·         Gündelik yaşamda sürekli oturarak çalışmak,
·         Alkol kullanmak,
·         Makat bölgesine zarar verecek aktivitelerde bulunmak.

Hemoroid tedavisi, mümkün olan hastalıkların başında gelmektedir. Fakat hastalar muayene olmaktan çekindikleri için, genellikle doğal yollardan tedavi olmayı tercih etmektedirler. Kendisine hemoroid teşhisi konan hasta, çeşitli bitkisel tedavi yöntemlerinden birini kullanarak bu probleminden kurtulabilir. Civanperçemi, ayva çekirdeği, atkestanesi, patlıcan sapı, çemen yağı, papatya, mazı, pırasa daha sayamayacağımız pek çok bitki uzmanına danışarak basur problemlerinde kullanabileceğiniz şifalı bitkilerdir.

Ağır vakalar dışında ameliyatı önermediğimiz hemoroid, bitkisel tedavi uzmanlarının hazırlamış olduğu kürler sayesinde kolayca tedavi edilebilir. Doğal çözümlerle hayatımız kabus olmaktan çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder